TOP 5 Szerda - Bármikor újraolvasnám


Ma úgy döntöttem, hogy a heti téma az újraolvasás lesz, azon belül is a stand alone könyvek. Most úgy éreztem, nem szeretném belekeverni a sorozatokat, bár lehet lesz egyszer egy olyan bejegyzés is, viszont akkor már nehéz lenne csak 5 címre korlátozni a listát.

De akkor most lássuk, hogy miket is olvasnék újra.




Benjamin Alire Sáenz:
Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában

Emlékszem, hogy épp kórházban voltam, mikor olvastam ezt a történetet, és szegény szereplő is épp kórházban volt pár fejezet erejéig, így emlékezetes olvasmány volt. Nagyon szerettem ezt a történetet, Simon mellett a másik kedvenc LMBTQA+ könyvem. Elgondolkodtatott és szórakoztatott is egyben.

A könyvről:

Dante ​tud úszni. Ari nem. Dante magabiztos és könnyen szavakba önti érzéseit. Ari nehezen boldogul a beszéddel és kétségektől szenved. Dante belemerül a költészetbe és a művészetekbe. Arit a börtönben lévő bátyjával kapcsolatos gondolatok nyomasztják. Dante világos bőrű. Ari árnyalatai sokkal sötétebbek.
Úgy tűnhet, mintha Dante lenne az utolsó ember, aki képes lebontani a falakat, amiket Ari maga köré emelt. Ám mindezek ellenére, mikor ők ketten találkoznak, különleges kötődés alakul ki közöttük. Rávilágít életük legfontosabb igazságaira, és segít rájönniük, milyen emberek akarnak lenni.
Azonban útjuk során hatalmas akadályokba ütköznek, és csak akkor tudnak megerősödve túljutni rajtuk, ha képesek hinni egymásban és a barátságuk erejében.





John Green:
Csillagainkban a hiba

Ha minden igaz, már kétszer olvastam John Green remekművét az érzékeny téma ellenére. Igaz, hogy szívet tépő Hazel és Gus sztorija, de az a zsenialitás, ahogy Green fűzi a sztorit, azok a hasonlatok és elemek, amik végig jelen vannak, számomra egy nagyon különleges élményt nyújtottak. Büszkén jelenthetem, hogy másodszorra sikerült nem eláztatnom a könyvet.




A könyvről:

A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni…

„A csillagainkban a hiba” – John Green eddigi legambiciózusabb és legfájdalmasabb, mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen műve, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem kacagtató, vérpezsdítő és tragikus birodalmában.






Kelly Oram:
Szívzűrterápia strébereknek

Ezt a könyvet anno egy ismerősnek vettem, és pofátlanul elolvastam, mielőtt odaadtam volna. Viszont egy nagyon könnyed, humoros és élvezetes olvasmány volt, amit bármikor újra a kezembe vennék.


A könyvről:


Avery gyakorlatilag születése óta szerelmes a legjobb barátjába. Aidennek ugyan fogalma sincs erről, a lány mégis vígan tervezgeti közös jövőjüket. Egész addig, amíg a srác közli, hogy barátnője van… Mit lép erre a stréber Avery? Hát igazi kocka módjára a tudományba menekül: egy sor társadalmi kísérlettel akarja ­bebizonyítani, hogy az összetört szív csak akkor gyógyul be, ha az ember előbb túljut a gyász hét fázisán. Csakhogy a kivitelezéshez szüksége van egy független külső megfigyelőre — itt lép a képbe Aiden bátyja. A csöppet sem stréber Grayson olyan dolgokra veszi rá a gátlásos lányt, amiket korábban álmában sem mert volna megtenni. A suli alfahímje és a legnagyobb stréber egyre több időt tölt együtt — persze kizárólag a tudomány érdekében! —, és közben egy egészen új kísérlet veszi kezdetét…




Kim Holden:
Bright Side

Ez a könyv nekem a második Csillagainkban a hiba volt, hiszen imádtam, az eleje egy tök pozitív, lelkesítő olvasmány, amit képtelen vagy letenni. Aztán jön a hidegzuhany. Ennek ellenére - vagy épp emiatt - nagyon szívesen ülnék fel ismét erre a hullámvasútra. Igazából nem egy kötetes olvasmány, de a folytatások

A könyvről:

Titkok. Mindenkinek van egy.
Némelyik nagyobb, mint a másik.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.

Kate Sedgwick élete minden, csak nem átlagos. Megrázó veszteségeken és tragédiákon ment keresztül, mégis sikerült megőriznie az optimizmusát, és továbbra is mindenben a szépet keresi (elvégre megvan az oka, miért szólítja Bright Side-nak a legjobb barátja, Gus). Kate erős akaratú, vicces, okos és rendkívül tehetséges zenész. Aki soha nem hitt a szerelemben. Ezért, amikor elhagyja San Diegót, hogy egy kisvárosi főiskolán folytassa tanulmányait Minnesotában, egyáltalán nem számít arra, hogy beleszeret Keller Banksbe. Mindkettejükben fellángolnak az érzelmek.

Mindketten harcolnak ellene.
Mindketten titkolnak valamit.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.



Korábban nem olvastam Laurától, viszont a Bábellel régóta szemeztem, és annyira de annyira nem bántam meg az olvasását! Laza humor, barátságok és Red Hot Chilli Peppers. Azóta másként tekintek az Outside-ra. Biztosan újraolvasós!

A könyvről:


Zsófi tizenhét éves és RHCP rajongói blogot ír, ezért nem is kérdés, hogy az idei Bábelfesztre egész hetes bérletet vesz, hiszen az utolsó nap sztárfellépője a Red Hot Chili Peppers.
Zsófinak ez lesz élete első fesztiválja, amelyen barátaival, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával együtt vesznek részt. Ez pedig azt is jelenti, hogy többnapos, ismeretlen olaszok utáni hajtóvadászat, az orvosi sátorban töltött hosszú órák és a VIP-szekcióba való kétségbeesett bejutási kísérletek is várnak rájuk. A folyamatos bulizás, sátorozás, a koncertek és a legelképesztőbb közös élmények felejthetetlenné teszik ezt a hét napot, sőt, talán az egész nyarat.
„Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!” (Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója)

Hotaru Bia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram