TOP 10 legelképesztőbb borítójú könyv, amit olvastam

Ha már a világon létező összes dolog közül a könyvek a kedvenceim, gondoltam összeszedem az eddigi olvasmányaim közül melyiknek tetszett leginkább a borítója.
Szóval íme 10 könyv, amit már csak a borító miatt is érdemes a polcon tudni.




Amanda Stevens könyvei alapból csodás borítókat kaptak, és szerencsére a magyar kiadás sem változtatott ezen, ami számomra szerelem volt első látásra.
Amennyire nem jött be Darren Shan vámpíros könyveihze készült spin-off, bármennyire is imádom Larten Crepsleyt, a magyar kiadás nagyon stílusos lett. Komolyan, öröm ránézni.
Az Árnyvadászos könyvek sem lettek igazán a kedvenceim - kövezzetek meg nyugodtan -, de az biztos, hogy A herceg borítója valami elképesztő. És na, Team Jem.
A Tűzpróba filmes borítójára nem is értem, miért volt szükség, mikor az eredeti is teljesen tökéletesen visszaadta a könyv hangulatát, és igazán menőre sikerült. Támogassuk már egy kicsit a borítótervezők munkáját.
A Ne érints trilógia eredeti borítója az, amit úgy hívnak, tömör gyönyör. Ezért volt gáz, hogy a Ciceró először azzal a szörnyű borítóval jelentette meg, ami senkinek nem kellett. De szerencsére átgondolták.




Jessie Lamb testamentuma engem anno nem is a fülszöveggel fogott meg, hanem a borító volt egy retina-orgazmus. És hiába itt is csalódtam a sztoriban, a borító továbbra is az egyik kedvencem.
Az ötödik hullám borítója is telitalálat volt, hiszen egyből lejön róla a földönkívüli-sztori, és kellően szőrszálhasogató. Tudod, hogy nem egy vidám olvasmányba kezdesz. Épp ezért lett remek a koncepció.
A Minden, minden külföldi borítója ami számomra nagyon bejött, hiszen ha ismerjük a sztorit, beleláthatunk dolgokat. Például hogy a felső Everything milyen egyszerű, fehér háttérrel van, épp mint a főszereplőnk világa, az alsó viszont megtelik színekkel, ahogy Madeline világis is kitárul.
A Majd újra lesz nyár történetileg szintén nem lett a kedvencem, de a borító egyszerűsége és szépsége vitathatatlan. Csak a tapizhatóság hiányzik.
A lázadót meg nem kell magyaráznom. Kedvenc. Alapból imádom mindegyik Divergent kötet koncepcióját, itt a fa és a levelek alkotta kör csodálatosra sikerült. És ott a város meg a vasút... Ettől nem is kell több.

Remélem tetszett nektek ez a kis lista, és felnéztek még az oldalra később is. :)


Hotaru Bia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram